Ne puteti suna la +4 0753 146 331

OBIECTIVE TURISTICE

Mangalia este o aşezare de aceeaşi vârstă cu Tomisul, colonia antică purtând numele de Callatis (de la râul Calles din Asia Mică). A fost întemeiată de greci în sec.VI i.Hr. şi dezvoltată apoi de romani (sec. II-IV d.Hr) şi revitalizată de genovezi (sec. XIII-XIV) care o numesc Pangalia.

Cea mai sudică staţiune de pe litoralul Mării Negre, are o climă dulce, asemănătoare cu cea mediteraneană, ceea ce face ca primăvara să sosească mai devreme, iar toamna să întârzie aici mai mult.

Mangalia este singura staţiune maritimă care deţine izvoare minerale (sulfuroase, mezotermale şi radioactive, folosite din antichitatea romană).

OBIECTIVE TURISTICE MANGALIA

“Frumos, bine organizat, un obiectiv turistic ce merită neaparat vizitat”

“Acest muzeu are farmecul sau unic si o valoare unica”.

Mormântul cu papirus se afla in incinta Muzeului de Arheologie Callatis si  constra intr-un un sarcofag datand din secolele IV-III i.Ch., pe unul dintre capacele sarcofagului fiind descoperite două coroane de frunze de lauri din bronz aurit si un papirus scris cu caractere epigrafice. Papirusul a fost trimis in fosta URSS, pentru descifrare si conservare, fiind readus la Mangalia in urma eforturilor directorului muzeului, abia in anul 2011, si predat muzeului in cadrul unei ceremonii unice in Romania. Asadar, dr. Sorin Marcel Colesniuc, Director al Muzeului de Arheologie Callatis, și dr. Ion Pâslaru au reusit sa readuca in tara singurul papirus descoperit in Romania, considerat pierdut de intreaga lume stiintifica romaneasca timp de jumatate de secol.

– Mormantul crestin cu Psalmi a fost descoperit in necropola cetatii Callatis datata din epoca romano-bizantina si apartine categoriei de morminte de tip hypogeu raspandite in intregul Imperiu Roman. Mormantul se afla la 1,20 m fata de actualul nivel de calcare, accesul in camera funerara facandu-se prin dromos , ce are tavanul boltit, acoperit cu placi de calcar. Pe peretii camerei funerare au fost gasite inscriptii crestine: citate din Psalmi. Edificiul se afla pe strada Oituz, in zona istorica a orasului, insa este zidit si nu poate fi vizitat.

“Este un obiectiv unde merită să poposești. Așadar, vino să descoperi universul marinei românești de la Mangalia!”

“Obiectiv turistic remarcabil, impresionant.”

Geamia “Esmahan Sultan” a fost construită în anul 1525 de fiica sultanului Selim al II-lea(1566-1575) si este cel mai vechi lacas de cult de rit musulman din Romania. Geamia este inconjurata de un cimitir musulman, la fel de valoros prin vechimea sa, atat din punct de vedere cultural, cat si spiritual, ce contine morminte vechi de peste 300 de ani. La constructia geamiei s-a folosit piatra preluată din zidurile cetati Callatis. Fantana rituala, aflata in curtea geamiei, a fost construita cu piatra provenită dintr-un vechi mormânt roman. Dupa 1989 moscheea a fost reamenajata, iar mormintele reabilitate si protejate, dupa ce, in timpul regimului comunist, lacasul de cult fusese lasat in paragina.

“Un monument istoric, intrigant, care datează din perioada secolelor V-VI d”

“Ëste un monument care poate trece foarte usor neobservat, insa frumusetea si importanta sa pentru istoria orasului este de necontestat.”

“S-a născut din necesitatea unui simbol care să reprezinte Mangalia datorită istoriei sale milenare și a rolului pe care l-a avut în antichitate.”

Peste 350 de cai pur-sange ce sunt folositi pentru echitatie si plimbari agreement.

Herghelia Mangalia, unde conditiile de clima deosebite au permis formarea unui cal arab de Mangalia cu calitati deosebite.

“Oferă WiFi gratuit și muzica ambientala. “

OBIECTIVE TURISTICE SUDUL LITORALULUI

 

“Singurul parc de aventura de pe litoralul românesc.

“Este declarata in prezent rezervatie forestiera si parc dendrologic. Are o suprafata de 1,2 ha si cuprinde: stejari, cedri, tei, chiparosi, pini, mesteceni etc.”

“Preferat de turisti pentru diverse distractii si cumparaturi.”

„Cel mai frumos sat din Dobrogea“ ; “Atmosfera nonconformista. “

“Unde se păstreaza în bune condiții și în siguranța credința ortodoxa a vechilor  credincioși cu o  proprie cultura.”

“Aici trãiesc trei dintre cele mai veninoase specii de serpi (vipera cu corn dobrogeanã, sarpele rãu si sarpele lui Esculap).”

“Peștera Limanu este un monument al naturii localizat în arealul comunei Limanu, nu departe de satul Limanu, pe malul lacului Mangalia. Aria zonei protejate este de 1 hectar. Are o lungime de 3,64 km.”

Pescuit sportiv. Specii: caras, somn, amur, crap.

Este fortăreața elenistică a grecilor dorieni, o cetate amplasată strategic în buza unei văi abrupte. Mult mai războinici decât ionienii de la Tomis sau Histria, dorienii au întemeiat Callatisul, undeva în jurul veacului al patrulea înainte de Hristos și tot din aceași perioadă datează și construirea cetății de la Albești.

OBIECTIVE TURISTICE DOBROGEA

Turistii pot admira 346 de specii de plante vasculare și 8 specii de mușchi marini.”

“Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie se mandreste cu un patrimoniu impresionat, format din peste 430.000 de obiecte care dateaza din paleolitic pana in epoca moderna.”

“Complexul Muzeal de Științe ale Naturii cuprinde acvariul, delfinariu, micro delta, planetariul și rezervația de păsări exotice.”

“Parcul complexului, este o excelentă zonă de agrement, cu alei şi bănci, amplasate printre arbori şi aranjamente vegetale, toate constituind o mini grădină dendrologică, cu specii autohtone şi alohtone.”

“Edificiul are aproape 2.000 m pătrați de mozaic si este  înălțat în secolul al IV-lea e.n., probabil sub domnia împăratului Constantin cel Mare, în locul unor edificii portuare anterioare”.

de rit aşkenaz.

“Moscheea are o frumoasă pictură murală interioară. În interior adăpostește un faimos covor oriental, primit ca donație din partea Turciei. Acesta provine din insula Ada Kaleh și are o vechime de peste 200 de ani.”

“Instituția păstrează memoria înaintașilor pentru generațiile viitoare, înscriindu-le efortul, strădania și reușitele în patrimoniul universal.”

Cei care ajung pe litoral, in special familiile cu copii, isi doresc si cateva ore de distractie pe tobogane primejdioase, in valuri artificiale, ori in zonele de relaxare”

Se poate brazda luciul apei cu ski jet-uri sau mici ambarcatiuni.”

“Este un monument triumfal roman, ridicat în cinstea împăratului roman Traian între anii 106109 d.Hr. pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în anul 106 d.Hr.” Bazilica compartimentată în trei nave, cu două rânduri de coloane de mari dimensiuni.”Muzeul este conceput ca un lapidarium și cuprinde numeroase vestigii arheologice descoperite în cetate și împrejurimi.”

“Relieful stancos foarte vechi marcheaza peisajul, fiind vizibili pe platoul din zona Casian chiar si atoli, munti de corali lasati in urma de mare, care ocupa locul in vechime, inainte de inaltarea uscatului.”

“Scobita in timp intr-o formatiune de tip atol, are o lungime totala de peste 400 de metri, de-a lungul galeriei principale si a catorva laterale, pe care le-am explorat cu o satisfactie, uimire si admiratie greu de descris.”

“Un canion de o vechime impresionanta, care se intinde pe circa 10 kilometri pe marginea drumului. Stancile sunt superbe si zona arata excelent indiferent de anotimp.“

“O oaza de oxigen in zona. Padurea adaposteste sute de specii de plante (orhidee salbatice din Dobrogea) si animale ocrotite sau pe cale de disparitie, printre copacii care depasesc pe alocuri centenarul…”

“La nord-vest de Padurea Babadag, practic la poalele Muntilor Macin. In peisajul selenar, post-apocaliptic , unde singura flora era iarba uscata de stepa ce crestea dintre pietre, lacul este o aparitie incredibila.”

“Lacasul de cult fara glas are o poveste interesanta. Rand pe rand a fost populata de vechi civilizatii: greci, romani, turci si bulgari. Insa, constructia, unicat in Romania, a fost permisa in timpul dominatie turcilor pe aceste meleaguri.”

“Dinogetia a fost o așezare geto-dacică, apoi fortăreață romană, menționată de Ptolemeu pe malul stâng al Dunării, la vărsarea Siretului și la aproximativ 20 de kilometri de orașul Măcin.”

“Cunoscuta si ca Heracleea, Cetatea Enisala si intregul sau areal de la marginea lacului Razim „sunt dintr-o alta lume”. “Cetatea este superba si foarte bine restaurata si pastrata, iar imprejurimile arata ireal.’

“Ruinele cetatii grecesti Histria  este una dintre cele mai vechi asezari atestate documentar de pe teritoriul actual al Romaniei – locul respira istorie, ca toate cetatile dobrogene.”

de langa comuna Slava Rusa;

“În apropierea mănăstirii se află cetatea bizantină Păcuiul lui Soare , considerată de către mulți cercetători ca fiind vechea cetate Vicina, din care a fost adus în 1359 la Curtea de Argeș primul mitropolit al Țării Românești.”

“Este construită în jurul unei peșteri în care tradiția populară susține că a trăit și a creștinat Sfântul Apostol Andrei. Peștera se găsește la mai puțin de 2 kilometri de „Cișmeaua Mihai Eminescu”

“Mănăstirea Celic-Dere, situată în nordul Dobrogei, este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre și Marea Neagră. Numele este luat de la pârâul Celic-Dere (în limba turcă celik dere „pârâiașul de oțel”).”

“Este vechea biserică a mănăstirii Saon. Complexul monahal Saon a luat ființă în anul 1846 de catre un grup de călugări plecati de la Mănăstirea Celic-Dere. “

“Cei mai vechi de la noi din tara si printre cei mai vechi din Europa, cu varste de cateva sute de milioane de ani. Vremea si elementele i-au erodat, dar n-au facut decat sa le sporeasca frumusetea. Prezinta formatiuni megalitice – Sfinxul de Piatra.  Muntii ascund numeroase trasee usor de parcurs cu piciorul si recomandam o degustare de vin la Pivnita lui Terente ( crama Salica – Niculitel )”

“A doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.

Odata ajunsi aici veti descoperi o lume noua si deosebit de atractiva, astfel incat veti constata ca timpul alocat acestei excursii este practic insuficient pentru a explora toate cele cate exista.”